Produse recent văzute

CURIOSIN GEL * 15 G GEDEON RICHTER

54,60 RON

SKU: 5330641
remove add
 • subtitles Descriere completă

  Vindecare intarziata, rani infectate, ulcus cruris, decubitus, pentru tratamentul local al fistulelor, ca parte a unei terapii complexe si pentru accelerarea vindecarii normale a ranilor.
  Acidul hyaluronic este un mucopolizaharid de tip polimer, fiind un element natural important al substantei extra si intracelulare. Proprietatile sale fizico-chimice permit interactiuni cu alte molecule (proteine, apa etc.), ceea ce este de o mare importanta pentru procesele biologice specifice.

  Acidul hyaluronic este cel mai important component al pielii, unde se gaseste in concentratie de 55%. Datorita proprietatii hidrofile exceptionale, el formeaza o dispersie matrix cu moleculele de apa, jucand un rol important in tonusul si elasticitatea pielii. Acidul hyaluronic creste migratia fibroblastilor.
  Concentratia locala de acid hyaluronic creste in timpul regenerarii celulare, creand conditii optime pentru activarea, migrarea si proliferarea celulelor, participand la regenerarea tesuturilor. Datorita proprietatilor sale angiogenice, el amelioreaza microcirculatia. In procesele patogenice, din cauza dereglarii balantei, concentratia acidului hyaluronic in tesuturi scade.
  In consecinta, procesul de refacere si proliferare celulara incetineste. Acest proces poate fi revers prin administrarea locala de acid hyaluronic si poate incepe vindecarea pe cale naturala aranii. In solutia de Curiosin, acidul hyaluronic este sub forma de zinc hyaluronat care are, de asemenea, efect antiseptic, contrar hyaluronatului de sodiu.

  Utilizare:
  Dupa curatarea suprafetei ranii cu apa oxigenata 3% sau ser fiziologic, se aplica solutia de Curiosin direct pe zona afectata a corpului, in cantitatea necesara umezirii suprafetei de tratat sau se poate pune pe rana, un tifon impregnat in solutie de Curiosin. Se va inlocui tifonul o data sau de 2 ori pe zi.

  Contraindicatii:
  Sensibilitate la unul din ingredientii continuti de preparat.

  Compozitie:
  Format in principal din hialuronat de zinc, un complex nou, brevetat al hialuronatului de sodiu de puritate inalta, derivat din sursa de origine animala (creasta de cocos).

  Reactii adverse:
  La inceputul tratamentului, poate aparea o usoara senzatie de usturime, dar foarte rar, care cedeaza gradat, in timpul tratamentului.