Returul produselor

Conform O.U.G. 34/2014, Cumpărătorul are dreptul de a denunța unilateral comanda, notificând in scris sau telefonic ca renunța la cumpărare, fără penalități si fără invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la data la care Cumpărătorul (sau un terț indicat de Cumpărător) intra in posesia fizica a produsului.

RETURNAREA PRODUSELOR

Conform O.U.G. 34/2014, Cumpărătorul are dreptul de a denunța unilateral comanda, notificând in scris sau telefonic ca renunța la cumpărare, fără penalități si fără invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la data la care Cumpărătorul (sau un terț indicat de Cumpărător) intra in posesia fizica a produsului.

Returnarea unui produse cumparat de pe site-ul www.farmaciasalvia.com se poate face in termen de maxim 14 zile calendaristice (10 zile lucratoare) de la data achizitiei, respectand urmatoarele conditii:

 •          Produsele nu trebuie sa prezinte urme de utilizare. Produsele cosmetice trebuie sa fie sigilate. 
 •          Produsele sunt obligatoriu returnate in ambalajul original (ambalajul in care au fost achizitionate), cu toate accesoriile si eticheta integre (fara urme de utilizare, deteriorare, lovire);
 •          Produsele returnate sunt din acelasi lot si sunt in stocul curent de marfa al vanzatorului.
 •          Produsele nu au facut obiectul unei comenzi speciale sau al unei promotii speciale.
 •          Produsele sunt in termenul de valabilitate.
 •          Produsele pentru copii: suzetele, tetinele, biberoanele, canutele, accesoriile pentru alimentatie (farfurii, castronele, tacamuri etc.) se pot returna doar in ambalajul original, sigilate.
 •          Produsele pentru copii: scaunele auto de copii, carucioarele sau jucariile, se returneaza fie in ambalajele originale intacte, fara urme de utilizare, deterioarere, lovire. In cazul in care produsul a fost desfacut si se constata ca are piese lipsa ori prezinta defecte evidente de fabricatie, pachetele returnate trebuie sa contina, in mod obligatoriu, ambalajul original desfacut, dar nedeteriorat si toate piesele, altfel nu este indeplinita conditia de returnare a banilor. Ambalajele sunt considerate parte a produsului. 
 •          Incaltaminte: sabotii trebuie sa nu fie uzati pe talpa sau in interior, sa nu prezinte zgarieturi sau pete, sa aiba toate etichetele intacte si sa fie returnati in ambalajul original nedeteriorat, cutiile fiind considerate parte a produsului
 •          Cosmetice si dermato-cosmetice: produsele cosmetice, dermato-cosmetice si de igiena si ingrijire personala care au fost desigilate nu vor fi acceptate la retur.
 •          Accesorii: ochelarii de soare sau pentru citit trebuie sa fie returnati intacti, fara zgarieturi pe lentila sau urme de uzura.
 •          Aparatura, tehnica si dispozitive medicale: tensiometrele, glucometrele, nebulizatoarele, termometrele, cantarele, pernele/paturile electrice, sterilizatoarele, incalzitoarele, pompele de san etc. precum si dispozitivele ortopedice: carje, bastoane, cadre de mers, scaune, fotolii rulante etc se returneaza doar in ambalajele originale intacte si cu foliile de protectie de pe produs intacte. Orice defectiune de fabricatie, lipsa de piese semnalata de client face obiectul returului. Daca au fost desfacute, pachetele returnate trebuie sa contina, in mod obligatoriu, in ambalajul original desfacut, dar nedeteriorat, toate piesele, altfel nu este indeplinita conditia de returnare a banilor sau inlocuire a produsului, in cazul in care se ovoca garantia. Ambalajele sunt considerate parte a produsului.
 •          In cazul in care prezinta semne vizibile de utilizare: este desigilat si/sau folosit. 
 •          Eticheta ambalajului este deteriorata sau lipseste.
 •          Nu se afla in ambalajul in care a fost achizitionat sau ambalajul este deteriorat. 
 •          Produsul a fost desigilat (exceptie face aparatura medicala detaliata mai sus).
 •          Nu face parte din categoria produselor returnabile.

Un produs nu poate fi returnat in urmatoarele situatii:

PRODUSE CARE NU FAC OBIECTUL RETURULUI

In conformitate cu legea in vigoare, SC PROCLINIC SRL isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada (perisabile) ori deteriora rapid, cum ar fi:

 •          Medicamente, OTC-uri si suplimente: medicamentele, OTC-urile, suplimentele, si dispozitivele medicale autorizate de ANM, precum si produsele bio si naturiste (tincturi, extracte,ceaiuri, remedii naturiste, produse apicole, alimente pentru diabetici etc.) nu pot fi returnate
 •          Produse alimentare pentru copii si adulti: produsele alimentare: formulele de lapte, cereale, piureuri, seminte, fainuri, miere etc nu pot fi returnate! 
 •          Sport si nutritie: produsele si suplimentele (proteine, batoane energizante, vitamine etc.) nu pot fi returnate.
 •          Imbracaminte: produsele de lenjerie intima, ciorapii, glezniere, genunchiere, cotiere, corsete abdominale etc. nu pot fi returnate.

Un produs poate fi returnat doar daca ambalajul si produsul expediat sunt intacte.

TERMENE DE RETURNARE A BANILOR

Pentru retururi integrale de comenzi, Clientul primeste banii aferenti produselor returnate in interval de 14 zile calendaristice de la data primirii returului, receptionarea produselor si stabilirea ca aceste produse fac obiectul returnarii banilor.

Conform Ordonantei nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta "Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului".

In situatia mentionata mai sus, veti returna, in termenul prevazut mai sus, produsul cumparat in ambalajul original, fara sa prezinte nici o urma de deteriorare sau uzura. Cheltuielile de expeditie vor fi suportate de cumparator. Potrivit dispozitiilor art. 10 lit c) din O.G. nr. 130/2000, produsele farmaceutice livrate nu pot face obiectul denuntarii unilaterale a contractului, intrucat, prin natura lor, se pot degrada ori deteriora rapid. Produsele trebuie returnate in ambalajul lor original. Prin deschiderea ambalajelor individuale in care au fost livrate produsele comandate inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii de utilizare si ca produsele sunt cele comandate si corespund cerintelor cumparatorului.

Daca gasesti in coletul tau un produs care prezinta defecte, atunci esti obligat sa nu utilizezi produsul in scopul in care acesta a fost achizitionat. Produsul va fi returnat in ambalajul original impreuna cu factura fiscala si formularul de retur, completat integral. Contravaloarea comenzii/produsului va fi returnata dupa indeplinirea tuturor procedurilor legale.

Costul returnării produselor va fi suportat de Cumpărător, folosind același serviciu de transport cu care s-a făcut si expedierea (curier).Vor fi refuzate coletele care conțin produse in alta stare decât cea in care au fost livrate, cele care nu au fost returnate prin curier, cele a căror returnare nu a fost notificata in prealabil, precum si cele care conțin produse deteriorate in timpul transportului ca urmare a ambalării necorespunzătoare.

Conform legii, www.farmaciasalvia.com  va înapoia valoarea sumelor pe care le-a primit drept plata din partea Cumpărătorului, in cel mult 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a Cumpărătorului, prin transfer bancar in contul specificat de Cumpărător.

Costul generat de returul produselor va fi suportat de către Cumpărător.

In cazul in care Cumpărătorul dorește returul parțial al unei comenzi, adică numai al unor produse din comanda, www.farmaciasalvia.com  va restitui contravaloarea produselor pe care Cumpărătorul dorește sa le returneze. Si in acest caz costul generat de returul produselor va fi suportat de către Cumpărător .

Cumpărătorul nu poate denunța unilateral (in condițiile art.16, literele d) si e) din O.U.G. nr. 34/2014) contracte de furnizare a unor produse care, prin natura lor, nu pot fi returnate, produse care se pot degrada ori deteriora rapid. De asemenea, Cumpărătorul nu poate denunța unilateral celelalte tipuri de contracte prevăzute de art. 16 din OUG 34/ 2014.